in

Honda Civic met 1500 pk op de voorwielen

Vroeger was er een gouden regel, voorwielaangedreven auto’s kunnen maximaal 200 pk aan. Meer vermogen zou alleen maar zorgen voor torque steer, onderstuur en een hoop rook terwijl de auto van zijn plek probeert te komen. Tegenwoordig is dat allang niet meer zo, dankzij snufjes als limited slip differentiëlen en Torque Sensing liggen de vermogens van enkele hot hatches inmiddels rond de 300 pk.

Toch blijft veel vermogen op de voorwielen niet ideaal, dus waarom zou je dan een Honda Civic bouwen met 1500 pk. Nou scheelt het natuurlijk dat je bij dragraces geen bochten hoeft te nemen, maar dan nog blijft het onlogisch. Des te indrukwekkender is de run van deze ‘mild’ aangepaste Honda Civic, de 1500 paardenkrachten schieten de auto in 8 seconden over de kwart mijl met een topsnelheid van 320 kilometer per uur. In een voorwielaangedreven auto!! Ik geloof niet dat wij ooit een snellere FWD hebben gezien, jullie?

Video: Honda Civic met 1500 pk op de voorwielen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Gumpert Apollo S te luid voor Spa-Francorchamps

Gumpert Apollo S te luid voor Spa-Francorchamps

Big Muscle - 1964 Pontiac Catalina Safari

Big Muscle – 1964 Pontiac Catalina Safari