in

Honda E Prototype nader bekeken

De Honda Urban EV Concept was in 2017 dé smaakmaker tijdens de IAA Frankfurt 2017. Iedereen wilde dat Honda de kleine, stoere hot hatch in productie zou nemen, het liefst zonder enige aanpassing.

Op de Autosalon van Genève, welke 7 maart haar deuren opent, zal Honda een nieuw variant tonen van de geliefde concept car. Deze variant ligt wat dichter tegen de productieversie aan en heeft de naam Honda E Prototype gekregen. Top Gear kreeg een exclusief voorproefje en mocht de elektrische auto alvast van dichtbij bekijken.

De Honda E Prototype is helaas niet exact hetzelfde gebleven als de Urban EV Concept. De auto die we hier zien is iets ronder, iets minder breed, iets minder agressief ogend en iets hoger. De E Prototype is achterwielaangedreven, heeft een actieradius van 200 km en in 30 min is de accu voor 80% opgeladen. Naar verwachting gaat de auto eind dit jaar in productie.

Video: Honda E Prototype nader bekeken

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Russische agent doet stapje opzij

Russische politieagent doet net op tijd een stapje opzij

Ford GT blaast op landingsbaan naar 336 kmh

Ford GT blaast op landingsbaan naar 338 km/h