in

Honda NSX vs BMW M5 Competition vs AMG E63 S

Een van deze drie auto’s is een 573 pk sterke supercar, de andere twee zijn 600+ pk sedans met ruimte voor vijf personen. Om erachter te komen of supercar zich kan meten met deze belachelijk snelle supersedans, zijn de Honda NSX, BMW M5 Competition en Mercedes-AMG E63 S naast elkaar gezet voor een dragrace.

De Honda NSX is overduidelijk de lichtste van de drie, maar ook de minst krachtige. De hybride coupé produceert 573 pk via een 3,5-liter V6-motor met twee turbochargers en drie elektromotoren, twee op de vooras en een aan krukas. De BMW en de Mercedes-AMG, die al vaker naast elkaar hebben gestaan voor een dragrace, zijn beide uitgerust met twin turbo V8-motoren met respectievelijk 625 pk en 612 pk.

Alle drie de deelnemers beschikken over vierwielaandrijving en gezien de pk-gewichtsverhoudingen moet het een spannende race worden. Kan de Japanse supercar zich meten met de Duitse supersedans?

Video: Honda NSX vs BMW M5 Competition vs AMG E63 S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Daigo Saito's 2JZ Toyota Supra Mk5 vat vlam

Daigo Saito’s 2JZ Supra Mk5 vat vlam tijdens eerste optreden

Rechts inhalende Volvo-bestuurder

Rechts inhalende Volvo-bestuurder speelt de vermoorde onschuld