in

Honda S2000 heeft 500 pk makeover gekregen

De Honda S2000 had een van de beste atmosferische motoren ooit gebouwd, met een vermogen van 240 pk uit slechts 2,0-liter en een redline van 9000 toeren per minuut. De F20C-motor leverde zijn maximale koppel pas bij 7.500 tpm en het maximale vermogen bij 8.300 toeren, de viercilinder moest dus enorm op zijn staart getrapt worden om het uiterste eruit te halen.

Het YouTube-kanaal van Hoonigan sprak onlangs met Jason Shmuck, die ook een Honda S2000 bezit maar ervoor gekozen heeft de atmosferische viercilinder te vervangen door een 3,2-liter V6 Acura TL-motor en daar vervolgens twee Garrett turbochargers op te monteren.

Aan de ene kant is het natuurlijk zonde dat die hoogtoerige motor eruit is gehaald, aan de andere kant heeft de S2000 nu wel 500 pk en voldoende koppel bij lage toeren. Jason heeft de motorkap aangepast om de twee turbo’s te onthullen en heeft de Honda gespoten in Protonic Blue, een kleur die je normaal gesproken op een BMW I8 ziet.

Het interieur heeft een op maat gemaakte dashboard, een kuipstoel en een rolkooi aangezien Jason van plan is om volgend jaar met de auto het circuit op te gaan. De Honda staat op prachtige witte Desmond Regamasters omhuld door Toyo R888’s.

Of je hem nu mooi vindt of niet, er zit een enorme hoeveelheid uren in deze S2000. In deze aflevering van Build Biology neemt Jason ons mee langs alle details van zijn Honda S2000. Prachtig stukje vakmanschap als je het ons vraagt!

Video: Build Biology – Honda S2000

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

aston-martin-dbx

Aston Martin’s DBX SUV in actie op rally stage

hre-3d-titanium-velg

Deze HRE 3D-Geprinte Titanium velgen zijn verdomd gaaf!