in

Hoor de Aston Martin GT12 eens brullen op de Ring

De Aston Martin GT12 ziet er misschien uit als een raceauto maar dat is hij niet, althans niet helemaal. De GT12 is een circuitauto waarmee je zowel op straat als het circuit uit de voeten kunt en moet het gat dichten tussen de straatauto en de raceauto.

De bekende 6.0-liter V12 uit Vantage S ligt ook in de GT12, maar dan met een aangepaste spruitstuk, titanium uitlaatsysteem en torque tube waardoor het vermogen is gestegen naar 600 pk. Ondanks een flink aerodynamisch pakket is de Aston Martin GT12, dankzij grootschalig gebruik van koolstofvezel, maar liefst 100 kg lichter. De extra downforce zorgt er wel voor dat de topsnelheid is gezakt naar 297 kilometer per uur, maar hij accelereert wel 0,2 seconden sneller naar 100 km/h dan de Vantage S.

Alle 100 exemplaren zijn al verkocht, prijzen zijn dan ook niet bekend gemaakt want dat was niet nodig. Dit weekend is de auto te zien op het Goodwood Festival of Speed waar hij officieel gepresenteerd wordt. In onderstaande video kun je zien hoe de testrijders van Aston Martin de GT12 over de Nürburgring jagen, die 6.0-liter V12 klinkt niet verkeerd.

Video: Aston Martin GT12 op de Nürburgring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Formule 3 op Spa ging er heftig aan toe

Formule 3 op Spa ging er heftig aan toe

Novitec California T N-Largo is nog sterker

Novitec California T N-Largo is nog sterker