in

Hoor de Jaguar F-Type SVR voor het eerst brullen

Het is geen wereldnieuws meer dat Jaguar de F-Type SVR in productie neemt, specificaties en foto’s lekte vorige week namelijk al uit. Tijdens de Autosalon van Genève in maart zal de F-Type SVR zijn officiële debuut maken en om daar wat aandacht voor te trekken heeft het Britse merk onderstaande promovideo gelanceerd.

Special Vehicle Operations heeft de F-Type lichter, krachtiger en sneller gemaakt. De V8-motor met supercharger levert 575 pk, 700 Nm koppel en dankzij de vierwielaandrijving sprint je in 3.7 seconden naar 100 km/h. De magische grens van 200 mph, 320 kilometer per uur, tikt de Jaguar net aan. Schakelen gaat via een automaat met acht versnellingen.

Naast een carbon fiber achterspoiler, lichtmetalen velgen en een lichtgewicht titanium uitlaatsysteem kun je ook de optie voor keramische remmen aanvinken. Dit alles zorg niet alleen voor een betere rijdbeleving maar schraapt ook de nodige kilo’s van het totaalgewicht af.

De Jaguar F-Type SVR is er uiteraard als coupé maar ook als cabrio, ergens dit jaar zou hij bij de Nederlandse Jaguar dealers moeten staan.

Video: Jaguar F-Type SVR Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Renault R.S. 01 interceptor

Boeven vangen met de Renault Sport R.S. 01 INTERCEPTOR

Rallyauto's vliegen er in listige bocht keihard af

Rallyauto’s vliegen er in listige bocht keihard af