in

Hot Wheels Rip Rod krijgt 1-liter Ecoboost motor met 200 pk

Ford demonstreerde de Hot Wheels Rip Rod vorig jaar op SEMA, toen was het niets meer dan een showauto zonder motor. Dat is niet meer het geval, Ford en enkele partners hebben de Rip Rod leven in geblazen en er een bijzonder leuk speeltje van gemaakt.

De Hot Wheels Rip Rod werd ontworpen en gebouwd door Mattel en Bandito Brothers. Ford Racing sloot zich na SEMA aan bij het project en monteerde een 1.0-liter, driecilinder, Ecoboost motor. Ford heeft geen specificaties bekend gemaakt maar normaal gesproken levert deze motor 125 pk, er is echter een grote kans dat dit de race spec is en die heeft rond de 200 pk.

Benzineverbruik zal geen issue zijn geweest voor de Hot Wheels Rip Rod en daarom gaan wij er vanuit dat deze 1.0-liter motor stevig is getuned, hij klinkt in ieder geval lekker agressief voor een 1000cc motortje. In onderstaande video zie je de Rip Rod zich uitleven op een zoutvlakte in de Verenigde Staten.

Video: Hot Wheels Rip Rod leeft zich uit

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Renault Sport R.S. 01 debuteert met Alain Prost

Renault Sport R.S. 01 debuteert met Alain Prost

Ferrari 458 Speciale vs McLaren 650S vs Porsche 911 GT3

Ferrari 458 Speciale vs McLaren 650S vs Porsche 911 GT3