in

Hummer H2 vs Suzuki Jimny dragrace

Mat Watson heeft zijn eigen Suzuki Jimny meegenomen en gaat het over een kwart mijl opnemen tegen een enorme Hummer H2! Dit is David vs Goliath, maar dan met SUV’s.

Laten we eens kijken hoe de twee machines zich tot elkaar verhouden. De Jimny wordt aangestuurd door een 1,5-liter atmosferische viercilinder die 101 pk en 130 Nm koppel produceert. Dit vermogen wordt naar de achterwielen gestuurd via een handgeschakelde 5-versnellingsbak en met vloeistoffen weegt de Suzuki 1.135 kg.

Deze Hummer H2 wordt aangestuurd door een 6,2-liter atmosferische V8-motor die 398 pk en 563 Nm levert. Dit vermogen wordt naar alle vier de wielen gestuurd via een automatische zes bak en op de weegschaal tikt de Hummer maar liefst 2.850 kg!

De Hummer is dus een stuk krachtiger, maar hij is ZO veel zwaarder! Zal dit gewichtsverschil doorslaggevend zijn in de dragrace over 400, de rollende race over 800 meter en in de remtest? Je ziet het hieronder!

Video: Hummer H2 vs Suzuki Jimny dragrace

auteur avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Ben Collins test Lister Storm GT

Ben Collins test de iconische Lister Storm GT

2025 BMW M2 CS

2025 BMW M2 CS Gespot op de ‘Ring