in

Huracán Performante Spyder raast langs het Gardameer

Als je de wegen rond het Gardameer kent dan weet je dat het soms verleidelijk is om even de coureur in jezelf naar boven te halen. De bestuurder van deze Lamborghini Huracán Performante Spyder kon die verleiding bewust niet weerstaan, want hij zette een GoPro op zijn hoofd en trapte de supercar goed op zijn staart.

We hebben dit soort video’s vaker gezien, bestuurders die zich op een mooie weg even laten meeslepen door het geweld wat ze onder hun kont hebben zitten. In sommige gevallen ging het er nog extremer aan toe en in sommige gevallen was het iets veiliger vanwege een prachtige weg met eenrichtingsverkeer. Feit blijft natuurlijk dat dit niet heel erg verstandig is om te doen op de openbare weg met fietsers en andere tegenliggers, maar stiekem is het wel spannend om naar te kijken.

Wat betreft de Performante Spyder, die profiteert van dezelfde upgrades als zijn gesloten broer. Dat wil zeggen ALA actieve aerodynamica, ANIMA (Adaptive Network Intelligent Management), verbeterde ophanging en besturing en een jankende 5.2-liter V10-motor met 640 pk. Vanwege het versterkte chassis is hij echter 125 kg zwaarder dan de coupé. Hierdoor is de Spyder 0,2 seconden langzamer naar 100 km/h, maar 3,1 seconden is nog altijd retesnel.

Video: Huracán Performante Spyder rond Gardameer

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Autozam AZ-1

Jay Leno’s Garage – Autozam AZ-1

Mercedes-Benz GLE veert op en neer

Nieuwe Mercedes GLE kan zichzelf op en neer veren