in

Huracán Sterrato neemt shortcuts op de Nürburgring

Inmiddels weten we dat de Lamborghini Huracán Sterrato een supercar met Rally-DNA is, gebouwd voor plezier op en naast het asfalt. Hij zal de Porsche 911 Dakar vergezellen in de zeldzame wereld van supercars met verhoogde ophanging, all-terrain banden en dakrails.

In deze promovideo van Lamborghini neemt de Huracán Sterrato het op tegen een Huracán STO op de Nürburgring Nordschleife. Achter het stuur van de STO zit de baas van Lamborghini, Maurizio Reggiani, en in de Sterrato zit head engineer Rouven Mohr. Laatstgenoemde neemt de nodige shortcuts via het gras met de Huracán Sterrato, die ruim 4 centimeter hoger op zijn poten staat, om de hardcore STO achter zich te houden.

De Sterraro is het laatste model van Lamborghini met een pure verbrandingsmotor. In de toekomst zullen alle nieuwe Lamborghini’s een mate van elektrificatie hebben. Helaas heeft de Italiaanse fabrikant niet speciaals gedaan met de V10-motor, die ‘gewoon’ 610 pk en 560 Nm levert.

Er zullen 1.499 exemplaren gebouwd worden en de productie start begin 2023.

Video: Huracan Sterrato neemt shortcuts op de Nürburgring

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Drugsmokkelaar in Golf GTI slaat op de vlucht voor politie

Drugsmokkelaar in Golf GTI slaat op de vlucht voor politie

991 GT3 RS - 992 GT3 MR - Cayman GT4 RS en BMW M2 CS over de 'Ring

991 GT3 RS – 992 GT3 MR – Cayman GT4 RS en BMW M2 CS jagen over de ‘Ring