in

Hyundai i20 WRC Asfalt & Gravel Test

Hyundai Motorsport zet vaart achter de ontwikkeling van de rallyauto Hyundai i20 WRC. In januari 2014 keert Hyundai terug in het FIA Wereldkampioenschap Rally en met het oog op die rentree is bij de FIA inmiddels de homologatie voor de rallyauto aangevraagd.

De start van het nieuwe seizoen, de Rally van Monte Carlo, nadert met rasse schreden, waardoor de voorbereidingen op de rentree in het FIA Wereldkampioenschap Rally een beslissende fase ingaan. De focus ligt nu vooral op het maken van heel veel kilometers op verscheidene ondergronden.

Zo testte het rallyteam van Hyundai Motorsport teambaas Michel Nandan in oktober gedurende vijftien dagen intensief in Spanje en Duitsland op gravel en asfalt. Daarbij namen de drie testrijders Juho Hänninen, Bryan Bouffier enChris Atkinson afwisselend plaats achter het stuur van de Hyundai i20 WRC.

De focus was vooral gericht op het verder finetunen van de vering en de stijfheid van de twee verschillende chassis van de Hyundai i20 WRC. “We testen veel op wegen die we volgend jaar ook in het FIA Wereldkampioenschap tegenkomen, aldus Michel Nandan. “De Rally’s van Portugal en Sardinië bijvoorbeeld worden verreden op gravel, terwijl we in de Rally van Duitsland en Spanje weer veel asfalt tegenkomen.”

Video: Hyundai i20 WRC Asfalt & Gravel Test

Gravel

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Ferrari F355 GT on Track

Ferrari F355 GT on Track

Porsche 911 Turbo's van Magnus Walker

Porsche 911 Turbo’s van Magnus Walker