in

Idris Elba – King of Speed

Yep, dit is ‘Stringer’ Bell uit de HBO hitserie “The Wire”. In het dagelijks leven ook wel bekend als Idris Elba, een Engelse acteur met een voorliefde voor snelle auto’s. Voor de BBC maakte hij een driedelige documentaire genaamd King of Speed.

In King of speed bezoekt Idris verschillende disciplines van de racewereld. Elba begint de eerste aflevering in London, waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht. Vervolgens vertrekt hij naar Detroit en New Jersey om te zien hoe de obsessie voor snelheid aan de basis stond van NASCAR en er een nieuwe cultuur ontstond.

In de tweede aflevering duikt Idris Elba in de kunst van het driften, een sport die ontstaan is tijdens underground meetings in Japan en inmiddels de snelst groeiende vorm van autosport ter wereld is. Daarna zien we een persoonlijke droom van Elba in vervulling gaan, achter het stuur van een full-spec rallyauto over een Fins rallyparcours.

Alle afleveringen staan op online en zijn hieronder te zien, de vraag is natuurlijk voor hoe lang dus bekijk ze snel. Met dank aan onze trouwe bezoeker Wim voor de tip!

Video: Idris Elba – King of Speed

King of Speed Episode 2

King of Speed Episode 3

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Crazy Toyota Starlet is een 7 second car

Deze Toyota Starlet is een 7 second car

Porsche 953, de alter ego

Porsche 953, de alter ego