in

In deze vervallen showroom staan auto’s als 23 jaar stil

Het is geen verlaten showroom, maar vervallen is hij zeker wel en sommige auto’s staan er al 23 jaar. Deze jongens mochten van de eigenaar even binnen filmen en ontdekten dat er een handjevol klassiekers stonden, onder een dikke laag stof.

In de video zien we een Audi, een Fiat Panda, een Simca, een Daf, een Opel Corsa en een aantal Volkswagen Kevers die al jaren niet van hun plek zijn geweest. In de verpauperde showroom zien we echter ook een aantal geprepareerde BMW’s en een aanhanger, zoals gezegd is de ruimte dus niet helemaal verlaten, maar wat is het verhaal dan achter deze showroom?

In 2018 schreef Het Dagblad van het Noorden een artikel over garage Van Dam in Hoogersmilde en we raden je aan om dat artikel te lezen. Heb je daar geen tijd voor, dan volgt hier een korte opsommingen. Twee broers hadden samen met hun vader een garagebedrijf. Nadat de vader overleed in 1997 ontstond er onenigheid over de verdeling van de erfenis en sindsdien is er niets meer aan de gebouwen gedaan. Ondertussen bemoeit de gemeente zich er ook mee, maar zonder al te veel succes.

Video: Vervallen Garage in Hoogersmilde

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

2019-ford-mustang-supercar

De 2019 Ford Mustang Supercar heeft een enorme achtervleugel

Ferrari 812 Superfast Nordschleife Lap

Ferrari 812 Superfast Nordschleife Lap