in

Indiase DC Aventi gespot in Londen

Dit was een van de opvallendste verschijningen afgelopen week in Londen, de DC Aventi. Londenaren kijken niet meer op of om van een Ferrari of Lamborghini, maar deze sportauto uit India hebben nog maar weinig mensen gezien.

Deze achterwielaangedreven sportauto krijgt zijn power van een Renault viercilinder, een 2.0-liter turbomotor met 248 pk en 340 Nm van het koppel, gekoppeld aan een handgeschakelde versnellingsbak. De 1.580 kg wegende DC Aventi bereikt vanuit stilstand in 6 seconden 100 km/h en heeft een elektronisch begrensde topsnelheid van 180 kilometer per uur. Deze cijfers zijn verre van indrukwekkend in vergelijking met de Europese hot hatchbacks, maar het is nog steeds een bewonderenswaardige inspanning vanuit India.

Hoewel veel liefhebbers een betaalbare, achterwielaangedreven sportauto willen hebben sluit het ontwerp niet echt aan bij de Europese markt verwachten wij. De voorkant gaat nog wel, maar de achterzijde ziet er toch wat apart uit. Ongerekend zou hij zo’n 30.000 euro moeten kosten, wat vinden jullie ervan?

Video: DC Aventi in Londen

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Volvo S60 TC1 WTCC-compressed

Volvo keert terug naar het WTCC met de S60 TC1

Aston Martin Vulcan

Aston Martin Vulcan aan het werk op Misano