in

Indy 500 geneutraliseerd na mega crash Scott Dixon

De Indy 500 is na 53 ronden stilgelegd vanwege een gigantische crash van Scott Dixon. De Nieuw-Zeelander kwam ongelukkig in aanraking met Jay Howard die te wijd ging en de muur toucheerde. Howard’s IndyCar schoof stuurloos terug de ideale lijn op en Dixon kon niet meer ontwijken.

De bolide van Dixon ging over Howard’s wagen heen, vloog tientallen meters door de lucht en klapte volledig uit elkaar na impact met de hekken. De achterkant van de auto rolde terug de baan op maar gelukkig konden alle coureurs de rondvliegende onderdelen ontwijken.

Scott Dixon kon gelukkig ongedeerd uitstappen en ook Jay Howard was ongedeerd. Een fotograaf die vlakbij het punt stond waar Dixon de hekken in ging is geholpen door het medische team en stak zijn duim op.

Fernando Alonso gaat overigens op het punt van schrijven aan de leiding, de McLaren-coureur voert het veld aan voor teamgenoten Rossi en Sato. De Indy 500 is pas op een kwart van de race, maar zou de Spanjaard voor een stunt kunnen zorgen?

Video: Mega crash Scott Dixon

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Opel Kadett WKT

Deze Opel Kadett is de nachtmerrie van supercars

IndyCar 2017 - Indy 500 Highlights

IndyCar 2017 – Takuma Sato wint Indy 500!