in

Indy Lights coureur ongedeerd na megacrash

Indy Lights is de opstapklasse van de IndyCar Series en dit weekend reed men een op het stratencircuit van Toronto. Nelson Piquet Jr maakte zijn Indy Lights debuut en zette zijn bolide direct op pole position, zijn kans op de overwinning ging echter in rook op toen RC Enerson achterop reed en vervolgens ondersteboven in de hekken vloog.

De 18-jarige Enerson remde te laat voor de bocht en vloog over de linker achterband van Piquet, hierdoor werd zijn auto gelanceerd en schoof na contact met de hekken ondersteboven een bandenstapel in. Het ziet er akelig uit, maar Enerson was ongedeerd en kon op eigen kracht weglopen. De ex-Formule 1 coureur zei na afloop: “He outbraked himself at the end of the straight and there was nothing I could do. Young kids, they get a bit aggressive, but it’s OK.”

Het lijkt een beetje op het incident tussen Grosjean en Verstappen, maar Piquet Jr pakt het een stuk beter op dan de Franse Formule 1-coureur!

Video: Megacrash Indy Lights in Toronto

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche 918 Spyder vs Bugatti Veyron Super Sport

Porsche 918 Spyder vs Bugatti Veyron Super Sport

Jason Plato in de LaFerrari op het Top Gear Circuit

Jason Plato in de LaFerrari op het Top Gear Circuit