in

IndyCar past regels aan na wederom zware crash

Voor de derde keer in een week ging er een Indycar met Chevrolet aerokit de lucht in op Indianapolis. Na Helio Castroneves en Josef Newgarden was het nu Ed Carpenter die over de kop ging in een angstaanjagende crash op de snelste oval ter wereld.

Carpenter was gelukkig ongedeerd maar de grote vraag is nog steeds niet beantwoord, waarom vliegen de nieuwe Indycars van Chevrolet de lucht in? Zowel Chevrolet als Honda hebben aangegeven dat zij geen ontwerpfouten in het aerodynamisch pakket hebben kunnen ontdekken. Omdat er niet op deze manier verder geracet kon worden kwam er een spoedoverleg waarin werd besloten de turbodruk naar beneden te schroeven en de hoeken van de achtervleugel aan te passen om meer downforce te genereren.

Deze beslissing stuitte op veel weerstand van de Honda teams, aangezien die auto’s niet de lucht in vlogen. “Honda denkt geen last te hebben van dit probleem, maar ze kunnen het ook niet definitief uitsluiten. Het zou dus nalatig van ons zijn als we de wijzigingen alleen doen gelden voor één fabrikant”, aldus Derrick Walker van Indycar.

De ongelukken vonden tot dusver plaats op een vrije lege baan, je moet er niet aan denken dat dit gebeurt in de race met 33 auto’s. Uiteindelijk is het dus een goede beslissing van de organisatie, dan maar iets langzamer. Al is de pole tijd van Scott Dixon met een gemiddelde snelheid van 364.935 km/h absoluut niet langzaam.

Video: Ed Carpenter crash op Indianapolis

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jon Olsson maakt ritjes met Uber Gebruikers in zijn Audi RS6 DTM

Jon Olsson maakt ritjes met Uber Gebruikers in zijn Audi RS6 DTM

2.400 pk Ford GT Twin Turbo met Anti-lag is best bruut

2.400 pk Ford GT Twin Turbo met 2-Step is best bruut