in

Is 2.400 pk in een Corvette misschien te veel?

Bij dragracing draait het voornamelijk om twee dingen, vermogen en tractie. Uitgerust met twee 88mm turbo’s die door de motorkap steken en een 400 pk shot van NOS kun je je wel voorstellen dat tractie het grootste probleem is van deze Corvette.

Dit is de eerste keer dat wij deze “Unicorn Vette” zien en als ze de motorkap open doen kun je bijna niet geloven hoe groot de turbo’s zijn! Met 2.400 pk op de achterwielen is dit beest nauwelijks in een rechte lijn te houden, de Corvette verliest constant tractie en rookt zijn achterbanden op door de versnellingen heen. Het resultaat is dan ook nog niet zo indrukwekkend, “slechts” 288 kilometer per uur.

De vering en dempers moeten volgens de beschrijving nog beter afgesteld worden voor dragraces met een rollende start, maar misschien is 2.400 pk in een Corvette gewoon te veel?

Video: 2.400 pk Corvette

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jenson Button neemt het op tegen David Coulthard in rallycross

Jenson Button neemt het op tegen David Coulthard in rallycross

Mazzanti Evantra

Mazzanti Evantra laat zich weer eens zien