in

Is de Lamborghini Aventador SVJ sneller dan de SV?

Op een circuit is de Lamborghini Aventador SVJ absoluut sneller dan zijn voorganger, de SV. Dat heeft de Aventador SVJ te danken aan geoptimaliseerde aerodynamica en iets minder gewicht, waardoor er tijd gewonnen wordt in de bochten. Maar wat is het verschil tussen de twee Aventadors in een rechte lijn?

Beide Lambo’s worden aangedreven door een atmosferische 6,5-liter V12. Echter, waar de SV beschikt over 750 pk en 690 Nm koppel, heeft de SVJ 770 pk en 720 Nm koppel. Het dus scheelt maar 20 pk en 30 Nm plus nog eens 50 kg in het voordeel van de Aventador SVJ.

Zoals wel vaker het geval is bij voertuigen die qua specs zo aan elkaar gewaagd zijn, komt het grotendeels neer op de bestuurder om het verschil te maken. YouTuber 888MF organiseerde twee dragraces om erachter te komen of er daadwerkelijk verschil zit in acceleratie, of dat het neerkomt op reactievermogen.

Video: Is de Lamborghini Aventador SVJ sneller dan de SV?

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

NASCAR 2020 - Brickyard 400 Highlights

NASCAR 2020 – Brickyard 400 Highlights

Dascammer heeft ruzie met Mercedes bestelbus

Dashcammer heeft ruzie met Mercedes bestelbus