in

Is dit de nieuwe Toyota Yaris GRMN?

Toyota is bezig met een hardcore-versie van de GR Yaris, dat blijkt uit beelden die zijn gemaakt op de noordlus van de Nürburgring.

Dit is hoogstwaarschijnlijk een prototype van de Yaris GRMN en die zit vol met nieuwe aerodynamische onderdelen. Zo heeft de voorbumper nieuwe canards en ook grotere ventilatieroosters voor de wielkasten dan de reguliere GR Yaris. Waarschijnlijk omdat er grotere remmen gekoeld moeten worden.

Meer opvallende veranderingen zijn te vinden aan de achterkant van de Yaris GRMN, zoals een achtervleugel, luchthappers voor de achterwielen en iets gewijzigde diffuser. De ophanging lijkt ook aangepast omdat het prototype dichter bij de grond zit dan de reguliere GR Yaris.

Of de driecilinder turbomotor, wat al de krachtigste driecilinder ooit is, nog verder opgevoerd wordt voor deze uitvoering moet nog blijken. 260 pk is al niet mis, maar met 300 pk zou deze Toyota in de buurt komen van hot hatches als de Civic Type R, Cupra R, Golf R en Megane RS Trophy.

Video: De nieuwe Toyota Yaris GRMN

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

1.200 pk Nissan GT-R vs Subaru STI Gymkhana

1.200 pk Nissan GT-R vs Subaru STI Gymkhana

Oude dame in Renault Twingo ziet Ferrari over het hoofd

Dame in Renault Twingo ziet Ferrari over het hoofd