in

Is Figure-8 Racing de meest gevaarlijke motorsport in Amerika?

In iedere vorm van motorsport zit een element van gevaar, maar bij Figure-8 Racing is het gevaar vele malen hoger. Alle raceauto’s starten in een hoek van de baan en racen over een parcours in de vorm van een 8. Naarmate de race vordert wordt de kruising levensgevaarlijk als de auto’s met 130 km/h rakelings langs elkaar heen vliegen.

Zijdelingse botsingen zijn het grootste gevaar in deze vorm van motorsport en daarom zijn de bolides uitgerust met extra stevige rolkooien. Crashes zijn natuurlijk aan de orde van de dag en volgens coureur Austin Tunny is dat nou juist wat de sport zo spannend maakt. Ieder moment kunnen er twee auto’s op elkaar botsen en om dat te vermijden vergt een hoop “skill and luck”.

In onderstaande video introduceert Austin Tunny ons in de wereld van Figure-8 Racing. Zou jij dit live op tv willen zien?

Video: Figure-8 Racing

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op de Rollenbank - Chevrolet Camaro Iroc Z

Op de Rollenbank – Chevrolet Camaro Iroc Z

Mustang vs Camaro Dragrace

Mustang-bestuurder faalt in dragrace met Camaro