in

Dit is de Formule 1-auto van 2027 volgens Renault

Renault heeft nagedacht over hoe een toekomstige Formule 1-auto eruit kan zien. Het Franse team heeft een concept ontwerp gemaakt genaamd de Renault RS2027 Vision, zoals de naam al aanduidt neemt deze auto ons 10 jaar mee in de toekomst van F1.

Het is een vervolg op futuristisch ogende concepten van Ferrari en McLaren en het is interessant om te zien hoe deze van elkaar verschillen. Renault’s toekomstvisie van Formule 1 is flink anders dan de huidige bolides, met een gesloten cockpit, een simplistische voorvleugel, kleine achterspoiler, beweegbare aerodynamische onderdelen en een extreem smalle body.

De RS2027 Vision zou beschikken over vierwielaandrijving, vierwielbesturing en twee KERS-eenheden, één aan de voorzijde en één aan de achterzijde plus een V6 turbomotor. Dit zou goed moeten zijn voor 1.341 pk bij een gewicht van slechts 600 kg.

Er is ook LED-verlichting op de wieldoppen welke ronde en positie tonen, daarnaast zou er een Fanboost-systeem geïnstalleerd worden waarmee fans via sociale media kunnen bepalen welke bestuurder een vermogensboost krijgt.

Video: De Formule 1-auto van 2027 volgens Renault

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

De evolutie van het Sim Racen

De evolutie van het Sim Racen

Lotus-Elise-360-graden-spin

Lotus Elise maakt 360º spin op de Nordschleife