in

Is de Pagani Zonda de best klinkende auto ter wereld?

De Pagani Zonda is zo’n auto waarvan het onmogelijk is om hem niet gaaf te vinden, vooral dankzij het ongelooflijke geluid dat de V12-motor produceert!

Veel varianten zijn er geproduceerd sinds het begin van de Zonda en door de jaren heen zijn Pagani en AMG erin geslaagd om de motor te ontwikkelen tot misschien wel de best klinkende motor ter wereld. De allereerste Zonda  C12 kreeg een 6.0-liter V12 motor van Mercedes-Benz maar toen AMG er zich mee ging bemoeien, vanaf de Zonda S, steeg de inhoud naar uiteindelijk 7.3-liter. Ook het vermogen werd in de loop der jaren flink opgeschroefd, van 394 pk in de Zonda C12 naar 811 pk in de Zonda Revolución!

Spotter Marchettino heeft door de jaren heen flink wat Zonda’s voor zijn camera gehad en heeft onderstaande compilatievideo gemaakt om te bewijzen dat dit echt een van de best klinkende auto’s ter wereld is. Daar zijn wij het in ieder geval roerend mee eens!

Video: Pagani Zonda Compilatie

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

ferrari-488-gtb-nordschleife-lap-750x420

Ferrari 488 GTB Nordschleife Lap

EKanoo Racing’s GT-R Record

EKanoo Racing’s 2200 pk GT-R zet kwart mijl record nog scherper