in

Is dit de snelste BMW aller tijden?

Wat is de snelste BMW aller tijden? Zomaar een vraag die ons bezighield en dus hebben we het internet afgespeurd naar BMW’s die ver boven de 300 km/h lopen.

Standaard zijn de modellen van Bayerische Motoren Werke gelimiteerd tot een snelheid van 250 kilometer per uur, maar bij sommige exemplaren wordt de begrenzing iets verder opgerekt nadat de klant hiervoor heeft betaald via het optionele M Driver’s Package. Zodoende haalt de nieuwe, 600 pk sterke M5 een top van 305 km/h.

Dat is weliswaar enorm snel voor een vierdeurs sedan, maar aangezien er tuners zijn die meer dan 1.000 pk uit een BMW-motor hebben weten te halen moesten er BMW’s zijn die veel sneller waren dan dat. Het duurde dan ook niet lang voordat de E63 M6 van tuner G-Power naar boven kwam.

De 5.0-liter V10-motor werd door G-Power voorzien van twee superchargers waardoor het vermogen steeg naar 730 pk. Later zouden er zelfs nog uitvoeringen met 800 en 1.000 pk verschijnen. Of die uitvoeringen sneller zijn weten we niet want dit is de enige video van een G-Power Hurricane die zijn topsnelheid haalt. Abu Dhabi Motors legde het destijds vast op video, vanuit stilstand naar 372 km/h!

De video is al ruim 9 jaar oud, maar voor zover wij weten is er sindsdien nooit een BMW harder gegaan.

Video: De snelste BMW ter wereld

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Audi RS6 botst tegen Audi RS3

Audi RS6 botst tegen Audi RS3 in epische driftfail

snelste Volkswagen Caddy ter wereld

Deze Volkswagen Caddy doet de 1/4 mijl in 11 seconden