in

Dit is de snelste elektrische auto ter wereld

Zou jij die brullende V8-motor in de Corvette willen inruilen voor een elektrische aandrijflijn? Waarschijnlijk niet hé, de meeste liefhebbers zouden toch voor die benzineverslindende verbrandingsmotor kiezen. Maar wat nou als er een elektrische Corvette is die nul tot honderd in drie seconden doet en een topsnelheid heeft van bijna 300 kilometer per uur, verandert dat de zaak?

Het uit Maryland afkomstige Genovation Cars is een van de eerste bedrijven die een volledig elektrische Corvette heeft ontwikkeld, goed voor 700 pk en een theoretische topsnelheid van 320 km/h. Met Johnny Bohmer achter het stuur ging Genovation Cars opzoek naar de topsnelheid van de batterij-aangedreven C6 Z06, op het asfalt van Kennedy Space Center in Florida.

Uiteindelijk wist de Corvette Z06 een topsnelheid van 297 km/h te behalen, genoeg om het topsnelheid record binnen te slepen voor elektrische straatauto’s.

Video: De snelste elektrische auto ter wereld

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter
  1. Mooi spul. Ik hou van snelle auto’s maar niet van gebrul onder de motorkap. Ook van heimwee naar geratel van koetswielen op kasseien heb ik geen last.
    Maar ideaal lijkt me het omzetten van waterstof in elektriciteit want als ik het goed begrijp ben je dan van die accu’s af en daarmee dus ook van een milieuprobleem en van hinderlijke oplaadtijden.
    De huidige elektrische auto’s zijn bovendien nog steeds afhankelijk van meestal toch nog niet echt duurzame elektriciteitscentrales – kunnen die in de toekomst misschien ook op waterstof?
    Nou ja, ontwikkelingen gaan snel, misschien maak ik het nog mee: de snelle stille zelf rijdende elektrische waterstofauto zonder chauffeur, de stoelen tegenover elkaar, veel extra interne ruimte en dan maar hopen dat ze je niet zullen hacken om je iets te laten beleven wat je niet kunt navertellen…

Reageer op deze video

Geweldige track battle Alfa Romeo vs Mini

Geweldige track battle tussen Mini en Alfa Romeo

Bentley Bentayga Review

Bentley Bentayga Review