in

Wat is zuiniger: Uitrollen in neutraal of in de versnelling?

Wil je zoveel mogelijk kilometers uit je brandstoftank halen, dan is dit een interessante video. Engineering Explained legt namelijk het verschil uit tussen uitrollen in neutraal en uitrollen in de versnelling.

In theorie is uitrollen in de versnelling altijd het zuinigst, de motor verbruikt dan namelijk geen brandstof omdat de injectoren de brandstoftoevoer stoppen bij afremmen op de motor. De motor blijft enkel draaiende door de wielen en de transmissie.

Zet je de auto in neutraal dan zal de brandstoftoevoer op gang blijven om de motor draaiende te houden, weliswaar met een laag toerental maar er wordt weldegelijk benzine verbruikt. Zou er geen brandstof verbruikt worden dan zou de motor namelijk afslaan.

Zijn er situaties waarin uitrollen in de versnellingen wel zuiniger is dan uitrollen in de versnelling, jazeker. Daarover vertelt Jason je in onderstaande video meer.

Video: Uitrollen in neutraal of in de versnelling

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Wat is zuiniger: Uitrollen in neutraal of in de versnelling?

Reageer op deze video