in

Jaguar C-X17 Promovideo

Jaguar’s eerste sport crossover concept car – de Jaguar C-X17 – maakte zijn debuut op de 2013 Frankfurt Motor Show. Deze nieuwe Britse SUV is een vierzits sports crossover concept gebouwd op de nieuwe aluminium iQ architectuur. Hoewel nog in conceptvorm kunnen we er vanuit gaan dat een variant van de C-X17 in 2015/2016 op de markt komt.

De Jaguar C-X17 is 4.718 mm lang en 1.649 mm hoog, met 213 mm bodemspeling en intelligent All-Wheel Drive-systeem. Hij beschikt onder andere over Torque Vectoring voor een extra scherp bochtengedrag. Onder de kap komen nieuwe viercilinder diesel- en benzinemotoren te liggen evenals de bekende 3,0-liter V6 compressormotor uit de F-type. Hierdoor moet een topsnelheid van meer dan 300 km/h mogelijk zijn maar zijn er ook modellen die die minder dan 100 gram CO2 per kilometer uitstoten.

Het is altijd even wennen als een sportief merk als Jaguar bekend maakt een SUV te gaan bouwen, maar de Jaguar C-X17 ziet er in deze conceptvorm erg fraai uit.

Video: Jaguar C-X17 Promo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

In Rusland gooien ze rotsen onder auto's

In Rusland gooien ze rotsen onder auto’s

Ford Model T met Vier Superchargers

Big Muscle – Ford Model T met vier Superchargers