in

Jaguar F-Pace debuteert met een looping

Jaguar had de F-Pace natuurlijk kunnen onthullen door simpelweg een doek van de SUV te trekken op de IAA in Frankfurt, maar de Britse autofabrikant besloot iets spectaculairders te doen.

Men stuurde een volledig productierijpe Jaguar F-Pace een 19 meter hoge looping in net nadat de auto voor het eerst getoond was aan het grote publiek. Jaguar vestigde hiermee een Guinness World Record want nog nooit reed een auto door zo’n grote looping, geen slechte manier om je 80e verjaardag te vieren! Stuntman Terry Grant zat achter het stuur en kreeg 6,5 G te verduren door de looping.

De Jaguar F-Pace is de eerste SUV ooit van Jaguar en hij moet samen met de XE meer dan de helft van de Jaguar-productie voor zijn rekening gaan nemen. De SUV krijgt achterwiel- en vierwielaandrijving, 22 inch lichtmetalen velgen en de beschikking over diverse benzine- en dieselmotoren. De sportieve SUV maakt gebruik van Jaguar’s Lightweight Aluminium Architecture waardoor de weegschaal een acceptabele 1.665 kilo aanduidt. De F-Pace is 4,73 meter lang en de wielbasis bedraagt 2,87 meter.

Video: Jaguar F-Pace debuteert met een looping

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW M6 GT3

2016 BMW M6 GT3 gaat voor turbo

Italië grand prix highlights

Formule 1 2015 – Italian Grand Prix Highlights