in

Jaguar F-Type Coupé Official Promo

Jaguar heeft vandaag de Jaguar F-type Coupé officieel onthuld. De F-type Cabrio die we hier regelmatig voorbij zagen komen is al een prachtige auto, maar de Coupe met zijn vaste dak en prachtige lijnen doet er nog een schepje bovenop.

Als we de Britten mogen geloven stuurt de Jaguar F-Type Coupé strakker en scherper dan zijn open broeder, dat is logisch te verklaren aangezien hij lichter en stijver. Alle Coupe uitvoeringen krijgen eveneens Adaptive Dynamics-dempers en stijvere veren, hierdoor zou er minder rol in de auto moeten zitten. Daarnaast is er het elektronisch gestuurde Active Differential, dit werkt samen met Torque Vectoring-remsysteem en moet resulteren in hogere bochtsnelheid en betere tractie.

Jaguar F-type CoupéHet topmodel is de F-Type R Coupé, deze heeft onder de aluminium kap een 5.0-liter Supercharged V8 uit de bekende R-S modellen welke 550 pk en 680 Nm levert. We weten allemaal dat deze motor geweldig klinkt en dat doet hij ook in de R Coupe dankzij de Active Sports Exhaust met vier uitlaatpijpen.

In 4.3 seconden sprint de snelste Jaguar F-Type Coupé naar 100 kilometer per uur en pas bij 300 km/h is het uit met de pret. Schakelen gaat, net als bij alle andere F-Types, middels een achttraps Quickshift-transmissie. Handmatig schakelen kan ook, maar dan ben je aangewezen op de schakelflippers achter het stuur.

Naast de F-Type R Coupé heeft Jaguar de S Coupé en de normale Coupé. Beide worden aangedreven door een 3.0-liter V6 met supercharger, die net als in de Cabrio 340 en 380 pk levert. De V6 modellen staat op 18 of 19 inch velgen terwijl de R coupe standaard op 20 inch velgen staat.

Promovideo

Detail shots

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

5 Reacties

Laat een reactie achter
  1. Dat is pas een mooie Jag. Jaguar is er echt op vooruit gegaan de laatste jaren. Ze kunnen zich nu makkelijk meten met o.a. Maserati. Wat al een hele prestatie is als je bedenkt dat Jaguar voorheen altijd een fabrikant was die saaie auto's voor kakkers maakte. Maar nu kunnen ze zich echt Jaguar noemen 🙂 Ik vraag mij alleen af wat het kostenplaatje van deze F-Type R Coupé gaat zijn….

  2. glenn,als je tientallen jaren terug kijkt,was jaguar een van de toonaangevende fabrikanten van sportwagens.ze hebben eind jaren 80 nog een sportcoupé met een v12 uitgebracht.de xjs…

Reageer op deze video

Porsche Macan Official Promo

Porsche Macan Official Promo

Hillclimb - BMW 2002 Group 5

Hillclimb – BMW 2002 Group 5