in

Jaguar XE SV Project 8 is een extreme sportsedan

Jaguar Special Vehicle Operations (SVO) heeft haar extreemste, krachtigste en sportiefste sedan tot op heden onthult. De 322 km/h snelle Jaguar XE SV Project 8 is een volledig met de hand gemaakte sportsedan met de prestaties van een supercar.

De Jaguar XE SV Project 8 wordt aangedreven door de bekende 5.0 liter Supercharged V8 benzinemotor die dankzij een aangepaste ECU en verbeteringen aan het inlaat- en uitlaattraject van de motor 600 pk en 700 Nm koppel levert. Jaguar combineert de krachtbron met vierwielaandrijving waardoor de auto in slechts 3,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/uur accelereert. De Project 8 is hiermee de snelst accelererende Jaguar ooit.

SVO heeft de sportsedan voorzien van de nodige aerodynamische aanpassingen, zoals de koolstofvezel bumpers met extra koelopeningen en een koolstofvezel motorkap. De bodem is volledig vlak en de splitter aan de voorzijde en de achterspoiler vóór en achter zijn in twee standen verstelbaar.

De exacte prijs van de Jaguar XE SV Project 8 is op dit moment nog niet bekend, maar de  300 exemplaren die gebouwd gaan worden zullen in Nederland een netto catalogusprijs hebben van ongeveer € 151.000.

In onderstaande video’s zie je de snelle sedan aan het werk op de Shelsley Walsh Hillclimb, hoor die supercharger eens janken!

Video: Jaguar XE SV Project 8

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Kimi Raikkonen los over de boordradio

Kimi Raikkonen ging in Baku los over de boordradio

Richard Hammond praat over crash

Richard Hammond praat uitgebreid over zijn laatste crash