in

Jaguar XKR-S GT Promovideo

Jaguar viert 25 jaar R Performance met een gelimiteerde oplage van de nieuwe Jaguar XKR-S GT. De XKR-S GT wordt gebouwd in een gelimiteerde oplage van slechts 30 auto’s, alle bestemd voor de Noord-Amerikaanse markt.

Zoals wellicht al duidelijk was is de GT gebaseerd op de XKR-S. De Jaguar XKR-S GT krijgt dezelfde 5.0-liter V8 met 550 pk als zijn blauwe broertje, het verschil zit hem in de race-stijl bodykit, gedomineerd door een enorme koolstofvezel achtervleugel. Aan de voorzijde vinden we een koolstofvezel splitter onder de voorbumper, koolstofvezel gurney flaps en bredere wielkasten ontworpen om de luchtstroom rond de auto te verbeteren en om de motor en de remmen te voorzien van extra koeling.

Extra ventilatieopeningen in de motorkap en een koolstofvezel diffuser achter voltooien de XKR-S GT’s bodykit. Hoewel de GT dus geen extra paardenkrachten heeft is de 0-100 sprint in 3,9 seconden toch 3 tiende sneller dan de XKR-S. Verder heeft de GT carbon keramische remmen, voor het eerst op een Jaguar, in hoogte verstelbare dempers en stijvere veren. Tot slot worden er 20 inch lichtmetalen velgen gemonteerd met Pirelli Corsa banden.

Video: Jaguar XKR-S GT Promovideo

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mercedes Benz 190E DTM Hillclimb

Mercedes Benz 190E DTM Hillclimb

Honda NSX - Format 67

Honda NSX – Format 67