in

James May Unpimped Ford Mondeo ST200

Na het succes van de vorige ‘Unpimp my ride‘ heeft James May nog een video gemaakt waarin hij een auto ontdoet van een nutteloze toevoeging. Ditmaal verwijdert hij een Nürburgring-sticker van een Ford Mondeo ST200.

De Britse journalist is een openhartige criticus van de beroemde Noordlus en spreekt al jaren zijn minachting uit voor auto’s die zijn ontwikkeld op de beroemde omloop. Gelukkig kostte het verwijderen van de Nürburgring-sticker achterop deze Mondeo ST200 slechts enkele minuten. Standard!

De sedan wordt aangedreven door een 2.5-liter Duratec V6-motor die iets meer dan 200 pk produceerde, toen hij nieuw was. Met aandrijving op de voorwielen accelereerde de Ford in 7,9 seconden naar 100 km/h en door naar een top van 228 km/h. Dat May en ook de andere Grand Tour-presentatoren fan waren van de Mondeo was ook al te zien in de laatste aflevering van The Grand Tour seizoen 3.

Video: James May Unpimped Ford Mondeo ST200

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Golf R32 met 332.185 km op de teller

Klokje Rond – Golf R32 met 332.185 km op de teller

Tesla Model 3 Performance vs BMW M3

Tesla Model 3 Performance vs BMW M3