in

Jamie Whincup neemt Verstappen mee in zijn V8 Supercar

Vorig jaar mocht Daniel Ricciardo plaatsnemen naast Mad Mike in zijn Mazda MX-5 26B driftauto voor een rondje Albert Park. Dit jaar werd er een andere coureur uit de Red Bull-familie opgetrommeld voor een demonstratierondje, zevenvoudig V8 Supercar-kampioen Jamie Whincup nam Max Verstappen mee.

De V8 Supercar is een echte old school toerwagen met veel vermogen, geen hulpsystemen en relatief weinig grip. Zoals Whincup aangeeft produceert de atmosferische 5.0-liter V8 een vermogen van 630 pk bij een gewicht van 1.400 kg. Schakelen gaat middels een sequentiële handbak met zes versnellingen en er is geen traction control of ABS.

In Nederland wordt het Supercars Championship uitgezonden door Ziggo Racing, mocht je dat niet hebben ben je aangewezen op de sporadische video’s die op YouTube verschijnen en in deze categorie.

Video: Whincup neemt Verstappen mee in zijn V8 Supercar

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Jaguar F-Type S op de rollenbank

Op de Rollenbank – Jaguar F-Type 5.0 V8 S

700 pk Audi RS3 knalt door vangrail op circuit Estoril

700 pk Audi RS3 knalt over vangrail op circuit Estoril