in

Jaren ’70 Crashes op de Nordschleife

Oké, we weten dat deze video al een aantal jaar op YouTube staat en de originele video nog ouder is. Dat gezegd hebbende, het is een geweldige video, behoorlijk fascinerend om naar oldtimers te kijken die achteloos op Adenauer Forst afstormen op ’s werelds meest beruchte circuit.

Deze clip van 8 minuten is onderdeel van de film ‘Rhapsodie in Blech’, gefilmd in 1970 tijdens verschillende dagen op de Nordschleife. Het is duidelijk dat men in de jaren ’70 een stuk minder kennis van het circuit had dan tegenwoordig, dit bij gebrek aan YouTube, Gran Turismo en Forza Motorsport. Dit wordt duidelijk gedemonstreerd doordat alle crashes op elkaar lijken, men duikt veel te hard Adenauer Forst in.

De dunne banden en slappe vering zorgen ervoor dat de auto’s makkelijk omrollen, waarbij er nogal wat rommel en mensen uit de auto’s wordt geslingerd. De autogordel werd in deze periode geïntroduceerd, maar werd nauwelijks gebruikt. Geen overbodige luxe zoals je ziet.

Video: Jaren ’70 Crashes op de Nordschleife

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Drie Ton Bamboe Uitladen in 30 Seconden

Drie ton Bamboe uitladen in 30 seconden

Historische Momenten van de Wales Rally

Historische Momenten van de Wales Rally