in

Dit is een Twin Supercharged Ferrari 599 Driftauto

Aan dit project is meer dan één jaar gewerkt door FFF Drifting Department, maar de nieuwe driftauto van Federico Sceriffo is eindelijk af en de afgelopen twee maanden is de Ferrari 599 GTB uitgebreid getest.

Zoals je kunt begrijpen is de 599 GTB flink onder handen genomen om er een geschikte driftauto van te maken. De 6.0-liter V12-motor is voorzien van twee Rotrex superchargers waardoor het vermogen is gestegen naar 925 pk! De krachtige twaalfcilinder is gekoppeld aan een nieuwe sequentiële zesversnellingsbak met een carbon koppeling ertussen. De ophanging van Ferrari is vervangen door een set van Ohlins en die moet de 20 inch OZ-wielen op het asfalt duwen.

Natuurlijk is het interieur compleet verwijderd, afgezien van een aantal ventilatieroosters. Er zitten twee Sparco kuipstoelen in met zespuntsgordels, een Sparco stuur, een speciale datalogger met cruciale informatie voor de bestuurder en natuurlijk een stevige rolkooi.

Het doel van Federico is om met zijn Ferrari driftauto deel te nemen aan Formula Drift USA en te strijden tegen de beste drifters op aarde. Misschien kan hij ook nog deelnemen aan D1GP, dan kan hij het opnemen tegen Daigo Saito en zijn Lamborghini Murciélago.

Er is weinig bewegend beeld van deze bijzondere driftauto, maar wat er is zie je hieronder!

Foto credit: Lorenzo Moro/Federico Ghersi

Video: Twin Supercharged Ferrari 599 Driftauto

Onboard

Onboard 2

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo Review

Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo Review

Mercedes-Benz 250TD heeft 2.1 miljoen kilometer op de teller

Klokje Rond – Deze Mercedes-Benz 250TD heeft 2.1 miljoen kilometer op de teller