in

Je wil niet in een Limousine zitten als hij crasht

Limousines staan synoniem met feesten en wilde nachten, maar je wil er absoluut niet in zitten als hij crasht. De mensen van Fifth Gear zochten uit hoe veilig limousines zijn en namen een oude Lincoln mee voor een crashtest.

De Lincoln Limousine werd met een snelheid van 80 kilometer per uur tegen een massief betonnen blok aangereden, in de limousine bevonden zich drie crashtest dummies die niet vast zaten, wat ‘in real life’ ook vaak het geval is. Het is geen officiele crashtest maar het is realistisch genoeg om te kunnen zien dat niemand de crash zou hebben overleefd.

De cockpit van de bestuurder werd volledig verpletterd, terwijl het gedeelte van de passagiers structureel intact bleef. Hadden de crashtestdummies een veiligheidsgordel gedragen dan zouden ze het misschien hebben overleefd, als ze niet geraakt zouden zijn door vliegende champagneflessen.

Video: Limousine crashtest

Via: Carscoops

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Porsche Cayenne gaat een stukje zwemmen

Porsche Cayenne gaat een stukje zwemmen

Race of Champions 2014 Highlights

Race of Champions 2014 Highlights