in

Jean Ragnotti maakt perfecte 360’s met Renault 5 Maxi Turbo

We hebben jullie al diverse video’s voorgeschoteld van het prachtige Goodwood Festival of Speed, maar we hebben er nog een paar te gaan. Wat te denken van Jean Ragnotti die perfecte 360 graden spins maakt met een Renault 5 Maxi Turbo!

Fransman Jean Ragnotti racete de monsterlijke Group B hatchback in zijn hoogtijdagen en vergaarde grote populariteit met de Renault 5 Turbo dankzij zijn spectaculaire rijstijl. Met de Renault werd hij twee keer Frans rallykampioen, in 1980 en 1984, en won hij ook drie WK-rally’s; Monte Carlo 1981, en Corsica 1982 en 1985.

Het vermogen in de achterwielaangedreven Renault R5 Maxi Turbo werd dankzij de 1.5-liter V6 Turbo opgevoerd naar 355 pk en 422 Nm koppel. Dankzij het lage gewicht van 905 kg was de Maxi Turbo een wendbaar projectiel, maar uiteindelijk niet opgewassen tegen de nieuwere vierwielaangedreven auto’s.

Video: Jean Ragnotti maakt perfecte 360’s

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Chris Harris rijdt GT12 naar de Ring om er daarna de N24 mee te rijden

Chris Harris rijdt GT12 naar de Ring om er daarna de N24 mee te rijden

Alfa Romeo Giulia QV Showt Active Aero

Alfa Romeo Giulia QV Showt Active Aero