in

Jenson Button gaat off-road racen in de Mint 400

Jenson Button, de F1-wereldkampioen van 2009, gaat deelnemen aan de Mint 400 off-road race in Las Vegas. Samen met Le Mans-coureur Chris Buncombe en Singer managing director Mazen Fawaz zal hij een 6100-klasse trophy truck besturen.

De truck waarmee Button en zijn teamgenoten zullen gaan racen is gebouwd door Brenthel Industries. De LS3 V8-motor stuurt zijn vermogen naar de achterwielen via een close-ratio versnellingsbak. De 37-inch BF Goodrich-banden zijn bevestigd aan King schokbrekers met 61 cm veerweg aan de voorzijde en 76 cm veerweg aan de achterzijde. De racetruck weegt iets meer dan 2.000 kg en beschikt over een 250 liter brandstoftank om de dorstige achtcilinder te voorzien van racebenzine.

Dit is niet de eerste keer dat we een F1-coureur zijn off-road vaardigheden zien testen. Kimi Raikkonen reed ooit twee seizoenen in het World Rally Championship en afgelopen winter deed Mercedes-coureur Valtteri Bottas mee aan de Artic Lapland Rally.

De Mint 400 begint op 8 maart 2019 in Primm, Nevada. We zijn benieuwd hoe Button zal presteren in deze race maar hij zal ongetwijfeld vol gas gaan in deze brute trophy truck.

Video: Jenson Button test voor de Mint 400

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Mitsubishi Colt gaat niet aan de kant voor politie

Mitsubishi Colt gaat niet aan de kant voor politie

Lamborghini Huracán Performante en Ferrari 458 Challenge

Lamborghini Huracán Performante en Ferrari 458 “GT3” in prachtige video