in

Jimmie Johnson en Fernando Alonso wisselen van raceauto

Na de seizoensfinale in Abu Dhabi vloog Fernando Alonso direct naar het circuit van Bahrein om daar van auto te wisselen met zevenvoudig NASCAR-kampioen Jimmie Johnson. De Spanjaard kroop achter het stuur van een NASCAR-wagen, Johnson nam plaats in een McLaren MP4-28 uit 2013.

Alonso vond het rijden in de NASCAR-wagen geen gemakkelijke opgave. “De auto remt heel anders dan ik gewend ben. En de tractie is ook erg lastig om te controleren met die banden en het vermogen dat deze wagens hebben. In de derde versnelling draaien je wielen nog steeds door. “

Een NASCAR is natuurlijk gemaakt voor ovals en daardoor voelt de auto zich niet echt thuis op een normaal circuit. Al zorgt dat vaak wel voor geweldige races. Op de vraag of Alonso interesse had in een test op een oval reageerde hij: “Voor nu is het wel even genoeg geweest. Deze wagens zijn gemaakt voor ovals, dus ze stoppen veel gewicht aan de linkerkant van de auto, waar je ook mee te maken hebt als je de wagen probeert af te stellen voor een normaal circuit. De wagen zal dus zeker anders aanvoelen als je ermee op een oval rijdt, maar dat staat nog niet op de planning.

Video: Johnson en Alonso wisselen van raceauto

Jimmie Johnson en Fernando Alonso wisselen van raceauto

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *