in

Jon Olsson stuurt zijn Murcielago een gletsjer op

Na een aantal mislukte pogingen is het Jon Olsson eindelijk gelukt om zijn woeste Lamborghini Murcielago LP640 naar de top van een gletsjer te sturen. Het gebeuren legde hij vast in een vlog en zoals je wellicht al had verwacht zijn de beelden buitengewoon gaaf.

Tijdens eerdere pogingen was de sneeuw te zacht waardoor de achterwielaangedreven Murcielago, jawel Jon heeft de Lambo om laten bouwen van AWD naar RWD, geen grip had en vast kwam te zitten. Ditmaal was de sneeuw in het Fonna ski resort, gelegen in het westen van Noorwegen, een stuk harder en hadden de enorme achterbanden met 16mm spikes voldoende grip om Jon naar de top van de gletsjer te brengen.

In zijn eigen woorden; “this one did not come easy, but to rip around on a ski resort in a rear wheel converted 640hp Lambo with 16mm spikes beats pretty much everything!” Het is zeker niet de eerste keer dat Olsson de sneeuw opzoekt met zijn supercars, bekijk zijn videopagina maar eens, daar zit nog veel meer gaafs bij!

Video: Jon Olsson stuurt Murcielago gletsjer op

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

AutoCon 2016

AutoCon is een van de beste autoshows voor Tuner Cars

Nissan Micra race chaos

De start van deze Nissan Micra race is een en al chaos