in

Jos Verstappen in de Citroën C3 R5 tijdens Haspengouw Rally

Samen met zijn bijrijder Kris Botson maakte Jos Verstappen afgelopen weekend zijn officiële rallydebuut. De Haspengouw Rally, onderdeel van het Belgian Rally Championship (BRC).

Met een Citroën C3 R5, gerund door DG Sport, eindigden Verstappen en Botson op een respectabele 8e plaats van 52 auto’s. Twee minuten achter de winnaar. Jos was wel de snelste ‘Master’, een klasse voor coureurs die 50 jaar of ouder zijn in het jaar van deelname.

De vader van Max sprak van een “waanzinnig leuke dag en ontzettend uitdagend“. Jos reed nooit eerder met een navigator en moest vooral wennen aan het opvolgen van de pacenotes. “Alleen door vaak samen te rijden kan ik ervaring met pacenotes krijgen en kunnen we één worden.

Op 19 maart stapt Verstappen Senior wederom in de Citroën voor de tweede ronde van het BRC. Een dag later begint het seizoen van Max, in Bahrein.

Video: Jos Verstappen in de Citroën C3 R5

  • Mr. Autostrada

    Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video