in

Kan de Porsche 911 Turbo S de Taycan Turbo S aan?

We weten allemaal hoe snel elektrische auto’s zijn in een rechte lijn, wat vooral te danken is aan het enorme koppel dat direct beschikbaar is. Het is dan ook maar de vraag of de 911 Turbo S de elektrische Taycan Turbo S bij kan houden.

De 911 Turbo S is één van de snelst accelererende sportauto’s die je kunt kopen, met zijn 3.8-liter twin turbo boxermotor welke 650 pk en 800 Nm koppel produceert. Maar de Taycan Turbo S is nog veel krachtiger, met twee elektromotoren die een fenomenale 761 pk en 1.050 Nm leveren!

Vanwege alle batterijen in de vloer van de Taycan is hij een stuk zwaarder, 2.300 kg tegenover 1.650 kg voor de 911 Turbo S. Zal die extra 650 kg het verschil maken in een dragrace over 400 meter en een rollende race vanaf 80 km/h? CarWow heeft beide Porsches naast elkaar gezet om uit te vinden welke het snelste is!

Video: Kan de Porsche 911 Turbo S de Taycan Turbo S aan?

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vossen Wheels Mercedes-AMG G63

Vossen Wheels kiest het luchtruim met Mercedes G-Klasse

Zie het effect van een piano achterin bij een crashtest

Zie het effect van een piano achterin bij een crashtest