in

Kan de Tesla Model 3 het winnen van een Porsche 992 Carrera S

Terwijl de nieuwigheid van de Tesla-modellen die het opnemen tegen duurdere sportauto’s en supercars er nu wel vanaf is, is deze video van CarWow met de Tesla Model 3 Performance en Porsche 911 Carrera S toch het bekijken waard.

Hoewel de Model 3 Performance en 911 Carrera S heel verschillende auto’s zijn en verschillende kopers aanspreken, verschillen de twee op papier niet heel veel. De 992-generatie Carrera S heeft een twin turbo 3.0-liter zescilindermotor die 450 pk levert en 530 NM koppel, dat via een PDK-transmissie naar de achterwielen gestuurd wordt.

Ter vergelijking, de Tesla maakt gebruik van twee elektromotoren en heeft 450 pk en een koppel van 640 Nm. Qua vermogen redelijk gelijk, maar de Tesla heeft meer koppel en profiteert van vierwielaandrijving.

Bij de eerste race komt de Tesla beter uit de startblokken en sleept hij redelijk gemakkelijk de overwinning binnen. De Model 3 Performance doet de kwart-mijl in 11,8 seconden tegenover de 12,1 seconden van de Porsche. In de tweede en derde race kan de Porsche zich echter wel meten met de Tesla.

De tweede test omvat een rollende dragrace, terwijl de laatste test bedoeld is om te zien welke van de twee op de kortste afstand kan stoppen. We zullen de resultaten van deze twee tests niet verklappen, bekijk de video hieronder voor het resultaat.

Video: Tesla Model 3 Performance vs Porsche 911 Carrera S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zo-maak-je-een-AMG-velg-zelf

Zo maak je van een standaard stalen velg een AMG-velg

EKanooRacings-McLaren-720S

EKanoo Racing McLaren 720S zet een nieuw record op de 1/4 mijl