in

Karl Schagerl’s Volkswagen Golf Mk2 Rallye TFSI-R

Karl Schagerl en zijn Volkswagen Golf Mk2 Rallye TFSI-R zijn een begrip in Hillclimb. Dit vierwielaangedreven monster is in staat om in twee seconden naar 100 km/h te lanceren en het is een van de meest dominante raceauto’s in European Hillclimb Racing.

De raceauto is gebouwd door Ramler Motorsport en beschikt over een 2.0-liter TFSI viercilinder welke inmiddels een brute 600 pk en 650 Nm koppel eruit perst. De Oostenrijkse coureur won dit seizoen de 2017 FIA International Hill Climb Cup in Categorie 3 – E1, met vier zeges in vijf hillclimbs.

We hebben Karl Schagerl al vaker in actie gezien met zijn Golf Mk2 Rallye TFSI-R, maar zo af en toe moeten we gewoon een video plaatsen van deze geweldige machine. Daarom vandaag als eerbetoon aan de behaalde titel, het duo in actie tijdens een hillclimb in Italië.

Video: Volkswagen Golf Mk2 Rallye TFSI-R

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

FIA WRX 2017 Season Review

FIA WRX 2017 Season Review

Deze Volvo S80 T6 heeft bijna 600.000 km op de teller

Klokje Rond – Deze Volvo S80 T6 heeft bijna 600.000 km op de teller