in

Karlmann King is de duurste SUV ter wereld

Als dit de eerste keer is dat je over de Karlmann King hoort, dan is deze 5 minuten durende video een mooie introductie met een machine die de duurste SUV ter wereld wordt genoemd.

Zijn ontwerper, Luciano D’Ambrosio, legt uit dat de inspiratie voor de carrosserie van de gigantische SUV afkomstig is van de Batmobile die te zien was in de Dark Knight-trilogie. Het is een ontwerpstijl die hij omschrijft als “diamond design”.

Het ontwerp is absoluut uniek, maar mooi kunnen we het niet noemen. De King staat op het chassis van een Ford F550 en maakt gebruik van diens 6,8-liter V10-motor met 420 pk. De 5.896 kilogram wegende SUV kan volgens D’Ambrosio hierdoor een topsnelheid behalen van 220 km/h.

De basisprijs is $1,085 miljoen, maar vink je alle opties aan zoals een kogelvrije carrosserie en een op maat gemaakt interieur, dan kan de prijs oplopen naar $3 miljoen.

Video: Karlmann King is de duurste SUV ter wereld

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Supra SEMA

Alle Toyota Supra’s van SEMA 2019

Ferrari 458 GT3 klinkt geweldig op bergpassen

Ferrari 458 GT3 klinkt geweldig op bergpassen