in

Die keer dat Mythbusters vierkante wielen testte

Hoewel Mythbusters officieel ten einde is zullen we af en toe nog terugblikken op interessante items die ze gemaakt hebben. Een daarvan is de test met vierkante wielen, een vrij zinloze test want het wiel moet je letterlijk niet opnieuw uitvinden. Maar het is wel vermakelijk om naar te kijken!

Het idee achter deze mythe was simpel; vierkante wielen op een auto zouden in eerste instantie ruw zijn maar naarmate de snelheid verhoogd wordt zou het soepeler en aanvaardbaar moeten worden. De vraag is dus, hoe snel moet je rijden en kan de pickup de enorme krachten aan?

Het is een fantastisch zinloos experiment wat Adam Savage en Jamie Hyneman uitvoeren, maar je nieuwsgierigheid wint het van de logica waardoor je toch wilt zien hoe de vierkante wielen het doen. Deze test werd uitgevoerd met een Ford pickup op vlak asfalt en op een zanderige heuvel, om te zien of de vierkante wielen zouden fungeren als schoepen. Het resultaat laat zich wel raden.

Video: Mythbusters test vierkante wielen

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Red Bull test Aeroscreen in Sochi

Red Bull test Aeroscreen in Sochi

Roads Untraveled - 800 pk Nissan Skyline R34 GT-R

Roads Untraveled – 800 pk Nissan Skyline R34 GT-R