in

Ken Block in de sneeuw met de Audi RS Q e-tron Dakar

Zoals jullie weten heeft Ken Block een contract getekend bij Audi en dus zien we de succesvolle Amerikaan regelmatig elektrische modellen uit Ingolstadt promoten. Ditmaal stapt Block in de Audi RS Q e-tron Dakar, een raceauto die afgelopen januari nog in de woestijn van Saudi-Arabië racete.

De RS Q E-Tron heeft een systeemvermogen van 680 pk met een 370 kg wegende batterij die een capaciteit heeft van 50 kWh. Er zijn drie Motor Generator Units (MGU) aan boord. De voor- en achteras hebben een MGU om de elektrische motor te ondersteunen terwijl de derde MGU zich richt op het constant opladen van de accu. Tijdens de Dakar Rally moesten er afstanden van 800 kilometer overbrugt worden.

Mattias Ekström, de coureur die deze Audi RS Q e-tron Dakar naar een stage-overwinning leidde, zit naast Block om hem een spoedcursus te geven over deze zeer nieuwe en zeer complexe elektrische raceauto. Ken heeft normaal gesproken benzine door de aderen stromen, maar ondertussen is hij helemaal om. Er komst zelfs een elektrisch uitgevoerde Gymkhana-video!

Video: Ken Block in de sneeuw met de Audi RS Q e-tron Dakar

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De Motorsport Crashes van 2022 week 15!

De Motorsport Crashes van 2022 week 15

Welke dashcam kopen

De opmars van de dashcam