in

Ken Block reed met de elektrische Odyssey 21 in de Dakar Rally

Extreme E is een elektrisch off-road kampioenschap georganiseerd door de mensen die Formule E opgericht hebben. De Odyssey 21 is de buggy die de basis van de serie zal vormen en Ken Block werd uitgenodigd om de rallyauto te testen tijdens de laatste stage van de Dakar Rally.

Het voertuig, gebouwd door Spark Racing Technology, Williams Advanced Engineering, Continental Tyres en Erik Buell, werd gereedgemaakt voor een shakedown in Riyadh, Saoedi-Arabië. Dankzij een flink accupakket levert de Odyssey 21 550 pk en 1.016 Nm koppel en kan hij in slechts 4,5 seconden naar 100 km/h accelereren. Als je bedenkt dat de elektrische off-roader ruim 1.600 kg weegt is dat echt indrukwekkend.

Block reed samen met een engineer op de bijrijdersstoel, geen echte navigator die gewend is om pacenotes te roepen. Desondanks kwam Block als derde aan de finish, buiten mededingen weliswaar, en slechts tientallen seconden achter winnaar Nasser Al Attiyah in een Toyota Hilux. Een prestatie van formaat als je bedenkt dat Block in een gloednieuw voertuig stapte waar hij nog nooit eerder mee had gereden.

Het Extreme E-kampioenschap begint op 22 januari 2021 in Lac Rose, Senegal. Hierna wordt geracet in Sharaan Al-‘Ula, Saoedi-Arabië, de Kali Gandaki-vallei van Nepal, Kangerlussuaq in Groenland en het Amazone-regenwoud in Santarem, Brazilië. Deze locaties zijn allemaal geselecteerd om de impact van klimaatverandering te benadrukken.

Video: Ken Block in de Odyssey 21 in de Dakar Rally

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze 911 GT3 RS heeft twin turbo's en 950 pk

Deze 911 GT3 RS heeft twin turbo’s en 950 pk

World’s Greatest Supercar Drag Race 2019

World’s Greatest Supercar Drag Race 2019