in

Kennen jullie The Last Race nog?

Deze korte film ken je waarschijnlijk alleen als je geboren bent in de jaren ’80 en tussen 2001 en 2003 werd meegezogen in The Fast and the Furious hype. Ik weet nog dat ik in die periode de eerste Fast and Furious uit mijn hoofd kende (nu nog steeds overigens) en dat ik nogal verbaasd was toen ik The Last Race tegenkwam. Nog een film over straatracen, waar komt dit vandaan?!

Deze korte film werd gemaakt in 2002 door studenten van een filmacademie in samenwerking met Autocannon. Het verhaal gaat over een jonge straatracer die na zijn arrestatie de valkuilen van zijn illegale hobby probeert te vermijden. Maar wanneer zijn reputatie op het spel staat en hij uitgedaagd wordt door een straatracer met een snelle Mustang keert hij terug met zijn Honda Integra Turbo.

De straatrace en tuning scene is inmiddels heel wat veranderd, wat misschien maar goed ook is, maar het is leuk om dit weer eens te zien na al die jaren!

Video: The Last Race

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze 2JZ Nissan Silvia heeft 4 Turbo's!

Deze 2JZ Nissan Silvia heeft 4 Turbo’s!

Audi R8 E-tron is de stilste supercar op de Nürburgring

Audi R8 E-tron is de stilste supercar op de Nürburgring