in

Kleine roze Toyota Starlet heeft een beresterke turbo wankelmotor

Ahh wat schattig, een kleine roze Toyota Starlet. Een auto waar menig dochter haar eerste kilometers in heeft gemaakt, maar niet in zo’n exemplaar! Dit is een oorverdovende, vuurspuwende, 300+ kilometer per uur snelle Starlet.

Turbo aangedreven wankelmotoren in combinatie met het Toyota Starlet chassis zijn zeer populair bij Puerto Ricanen. Waarom dat zo is weet ik niet maar een aantal jaar terug zagen we voor het eerst een wankel Starlet en ook onderstaande raket wordt gerund door een team Puerto Ricanen.

Deze tweede generatie Starlet (P60 serie) heeft een wheelie bar die net zo lang is als de auto zelf en achterbanden zo breed dat ze de hele kofferbak in beslag nemen. Hoeveel vermogen de wankelmotor levert is onbekend maar de snelste run in deze video is 7.06 seconden bij 305 km/h, damn dat is snel voor zo’n klein vierkant hok.

Zet het geluid wel even wat zachter want anders ben je gegarandeerd doof voor de rest van de dag.

Video: Roze Toyota Starlet

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Magische gele stuurwiel

Het magische gele stuurwiel van Tanner Foust

Chevy Bel Air

Vader wordt verrast met een 1955 Chevrolet Bel Air